StoryEditor
Grlić Radman u New Yorku

"Jedino jednakost svih konstitutivnih naroda u izvršnim i predstavničkim tijelima može osigurati budućnost Bosne i Hercegovine"

Piše fena  /  23.02.2024., 19:36h

Šef hrvatske diplomacije Grlić Radman je u dvodnevnom posjetu New Yorku gdje sudjeluje na nizu događanja i rasprava u povodu druge obljetnice ruske invazije na Ukrajinu, a na marginama zasjedanja sastao se, među ostalima, s glavnim tajnikom UN-a Antonijom Guterresom s kojim je razgovarao o izmjenama izbornoga zakona u BiH.

Grlić Radman je izjavio da je Guterresu prenio "zabrinutost zbog nestabilnosti na zapadnom Balkanu" i da mu je govorio o potrebi izmjena izbornog zakona u BiH kao i "naporima koje ulaže Hrvatska" kako bi Europska unija što prije otvorila pristupne pregovore s BiH.

"Guterres cijeni napore glede toga i kao čovjek koji je bio 90-ih godina u Bosni i Hercegovini, vrlo dobro je poznaje", rekao je Grlić Radman.

Hrvatski ministar je naglasio da "jedino jednakost i politička participacija svih konstitutivnih naroda u izvršnim i predstavničkim tijelima može osigurati budućnost Bosne i Hercegovine", prenosi Hina.

Dnevnik.ba

19. svibanj 2024 06:34