StoryEditor
varaždin

Jedan "sprida", drugi "sazad": Milanović i Banožić se zaobilaze, vojnicima napravili dvostruku obavezu

Piše desk  /  21.11.2022., 10:48h

Zbog prepucavanja ministra obrane Marija Banožića i predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića u ponedjeljak će se u Varaždinu hrvatske vojnike koji idu u misiju KFOR na Kosovu ispraćati - dva puta.

Naime. prvo je u nedjelju Milanovićev ured poslao najavu da će on u ponedjeljak nazočiti ispraćaju vojnika koji se održava u 14 sati, a zatim je Banožićevo Ministarstvo izvijestilo da će ministar nazočiti ispraćaju, ali u 12 sati. Iako to u pozivu MORH-a nije navedeno, jasno je da je Banožić odlučio održati svoj ispraćaj da bi izbjegao susret s Milanovićem, a izabrao je raniji termin tako da omalovaži predsjednika, jer će ispasti da je on bio na premijeri, a predsjednik samo na reprizi, piše Tportal.

I tako će se ispraćaj održati dva puta, jednom za Banožića, a drugi put za Milanovića. Dva puta će se postrojavati vojnici koji idu u misiju, dva puta će se redati govornici, puštati himna, a obitelji vojnika koji idu u misiju dva će puta izgrliti svoje muževe i žene, očeve i majke, braću i sestre, sinove i kćeri.

Da stvar bude još bolja, u pozivu medijima navedene su dvije različite adrese - na dva različita ulaza u istu vojarnu. Jedan "sprida", drugi "sazad", baš kako se jedan prema drugom ponašaju već mjesecima, piše dnevnik.hr.

Valja podsjetiti da ovo nije prvi put da se dvaput održavaju svečanosti zbog prepucavanja ministra i vrhovnog zapovjednika.

Dnevnik.ba

08. svibanj 2024 18:12