StoryEditor
Kultura

Jazz koncertom kvarteta Birdland završen ‘Napretkov tjedan kulture‘ u Mostaru

Piše fena  /  02.04.2023., 15:35h

Ovogodišnja kulturna manifestacija "Napretkov tjedan kulture", koju organizira Hrvatsko kulturno društvo (HKD) "Napredak" Glavna podružnica Mostar, završio je u subotu večer nastupom Napretkovog jazz kvarteta Birdland iz Ljubuškog.

Kvartet čine Ivana Zrimšek Šaravanja, vokal i flauta, Josip Bošnjak, klavir i klavijatura, Marko Jakovljević, bas gitara i kontrabas i Mario Brkić, bubanj, a mostarska publika u Galeriji kraljice Katarine Kosača došla je na svoje i u nešto više od sat vremena uživala na koncertu, navodi se u priopćenju iz HKD "Napredak" Glavne podružnice Mostar.

Na repertoaru Birdlanda su klasični jazz, obrade bezvremenskih i nezaobilaznih jazz standarda ženskih vokala, a često se na repertoaru nađu i funk, r’n’b, electric pop i instrumentalne skladbe.

Inače, nastup jazz kvarteta Birdland bio je planiran na Napretkovom tjednu kulture 2021., ali je zbog pandemije koncert morao biti otkazan, ali nakon sinoćnjeg vrlo dojmljivog nastupa isplatilo se čekati za njihov nastup, ocijenili su iz Napretka.

Predsjednik HKD Napredak Glavne podružnice Mostar Miroslav Landeka zahvalio se svima koji su sudjelovali na ovogodišnjem Napretkovom tjednu kulture, koji je svojim biranim programom sigurno ponudio kvalitetne i raznovrsne sadržaje, od impresivne izložbe slike iz Napretkove riznice, zanimljive kazališne predstave, predstavljanja monografije, bogatu pisanim i vizualnim informacijama, visoke estetske vrijednosti i na kraju sjajnim jazz koncertom.

Dnevnik.ba

03. svibanj 2024 05:44