StoryEditor

Jandroković poručio Škori: Nikad mi ne bi palo na pamet staviti ženu ili sestru na listu!

Piše D  /  17.06.2020., 01:06h

Škoro i Jandroković gosti su predizbornog sučeljavanja Večernjeg lista

Novinara je na početku sučeljavanja pitala Škoru zašto se nije natjecao u prvoj izbornoj jedinici protiv premijera Andreja Plenkovića. 

"Ja sam prvi predao listu, nitko nije spriječio Plenkovića da dođe u drugu izbornu jedinicu ako se želio sučeliti sa mnom", odgovorio je Škoro, dok je Jandroković rekao kako je drugu izbornu jedinicu izabrao zbog toga što je pola života proveo u Bjelovaru.

Škoro je odgovorio i na pitanje o kandidaturi svoje sestre koja je prva na listi u četvrtoj izbornoj jedinici.

"Ovo su izbori u kojima sam ja nagovorio svoju sestru da se stavi na raspolaganje koalicijskoj listi i ljudi su zaključili da je ona najbolji reprezent onoga što četvrta izborna jedinica predstavlja. Rođena je u Osijeku, živjeli smo u Višnjevcu, radi sad i živi u Našicama. Ja sam svoju sestru stavio na streljanu, jednu vrlo vrijednu ženu da je mediji ovako razvlače. Nije to nepotizam. Kod nas je stručnost mjerilo", rekao je.

Jandroković je odgovorio na isto pitanje kako ne bi to napravio.

"Mislim da se ovdje radi o nepotizmu, ali nikad mi ne bi palo na pamet staviti svoju ženu/sestru na listu, to ostavlja dojam obiteljske povezanosti. Moguće je da je gospođa kvalitetna, ali uvijek bi vodio računa da šaljemo krivu poruku. Meni je ovo situacija koju nikad ne bi nikome preporučio", rekao je Jandroković.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 12:48