StoryEditor

Jandroković: Novi ministri već na prvoj sjednici Sabora

Piše D  /  30.07.2021., 00:07h

Gostujući u emisiji Hrvatskog radija S Markova trga, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković najavio je kako će premijer Andrej Plenković na prvoj sljedećoj sjednici Hrvatskog sabora koja će se održati u prvom tjednu nakon drugog kruga lokalnih izbora predložiti nove ministre, javlja HRT.

Dodao je kako se prema Poslovniku, o novim ministrima mora prvo raspravljati u resornim odborima, a onda na plenarnoj sjednici. Na pitanje hoće li doći do promjena u sastavu saborskih odbora u slučaju da se izmjeni saborska većina, Jandroković je rekao kako će i sastav odbora biti jedna od tema o kojoj će se razgovarati jer je logično da saborska većina ima većinu u saborskim tijelima.

Na pitanje hoće li zastupnici spajati blagdane koji su pred nama, rekao je da o dinamici održavanja sjednica odlučuje Predsjedništvo Sabora. Kad bi radili svaki dan do ljetne stanke ne bi uspjeli odraditi sve zahtjeve koji stoje pred nama, riječ je o više od 120 zakonskih prijedloga, naglasio je Jandroković.

Među važnijim točkama naveo je imenovanje novih ministara, 121 prijedlog zakona, vladini prijedlozi koji dolaze sa sjednica, europska regulativa, dvije interpelacije, prijedlog za osnivanje istražnog povjerenstva za Agrokor, izbor ustavnih sudaca i izbor predsjednika Vrhovnog suda. Izrazio je nadu da će doći do dogovora političkih snaga u Saboru oko ustavnih sudaca jer je za njihov izbor potrebna dvotrećinska većina.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 03:12