StoryEditor
rat izraela i hamasa

Izraelski specijalci napali bolnicu na jugu Gaze nakon informacije da bi se u njoj mogla nalaziti tijela taoca

Piše desk  /  15.02.2024., 11:41h

Izraelske specijalne snage upale su u bolnicu Nasser u gradu Khan Younisu na jugu Gaze, priopćila je izraelska vojska, rekavši da ima vjerodostojne informacije da bi tijela izraelskih taoca mogla biti u ustanovi, prenosi Reuters.

"Provodimo precizne operacije spašavanja, kao što smo radili u prošlosti, gdje naši obavještajni podaci ukazuju da bi mogla biti tijela taoca", rekla je vojska u priopćenju.

Vojska nije javno objavila te dokaze. Hagari je rekao da snage IDF-a "provode preciznu i ograničenu operaciju unutar bolnice Nasser".

Ministarstvo zdravstva Gaze potvrdilo je da su izraelske snage izvršile napad na glavnu bolnicu u južnom dijelu teritorija. Bolnica Nasser bila je uglavnom odsječena borbama koje traju tjednima. Jučer su tisuće raseljenih Palestinaca koje su se ondje sklonile počele bježati nakon što je Izrael priopćio da im je otvorio koridor za bijeg.

Tijekom noći izraelska vatra na ustanovu ubila je pacijenta i ranila šest drugih, rekli su liječnici. Izraelske snage otvorile su vatru na glavnu bolnicu u južnoj Gazi rano u četvrtak, ubivši pacijenta i ranivši šest drugih, prema liječnicima, dok je vojska pokušavala evakuirati tisuće raseljenih ljudi iz medicinskog kompleksa koji je uglavnom odsječen borbama.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 00:16