StoryEditor
dokaz "neuspjeha"

Izraelci u Gazi ubili tri sina i dva unuka šefa Hamasa: "Krv moje djece nije vrjednija od krvi djece palestinskog naroda"

Piše desk  /  10.04.2024., 19:51h

Na društvenim mrežama objavljen je trenutak u kojem je političkom lideru Hamasa Ismailu Haniyehu priopćeno da su u izraelskom napadu ubijena njegova tri sina i troje unučadi.

Haniyeh je posjećivao ranjene Palestince koji su evakuirani iz Gaze na liječenje u bolnici u Dohi u Kataru kada mu je priopćena informacija o izraelskom napadu i smrti sinova.

"Neka im Bog olakša put", kazao je Haniyeh nakon što je primio informaciju. Ovo je vjerska fraza koja se koristi u posljednjim ispraćajima.

U razgovoru za Al Jazzeru Haniyah je rekao da je napad na njegovu obitelj dokaz "neuspjeha" Izraela, dodajući da to neće promijeniti poziciju grupe u tekućim indirektnim pregovorima o prekidu vatre, prenosi Klix.

Naglasio je da Hamas neće povući svoje zahtjeve, koji uključuju trajni prekid vatre i povratak raseljenih Palestinaca u njihove domove, rekavši da Izrael neće moći postići svoje ciljeve kroz politiku i razgovore.

"Ako misle da će ciljanje na moju djecu na vrhuncu ovih razgovora prije nego što se podnese odgovor pokreta Hamasa dovesti do toga da Hamas promijeni svoje stavove, oni su u zabludi", rekao je Haniyeh, misleći na Izrael.

"Krv moje djece nije vrjednija od krvi djece palestinskog naroda. Svi palestinski mučenici su moja djeca", poručio je Haniyeh.

Yosri Ghoul, novinar iz Gaze, govorio je za Al Jazeeru o izraelskom napadu u kojem je ubijeno najmanje šest članova porodice vođe Hamasa Ismaila Haniyeha.

Rekao je da su svjedoci u kampu na plaži u Gazi opisali izraelski napad koji je ciljao automobil u kojem su bili njegovi sinovi i unuci.

Rekao je da su bili na putu da posjete člana obitelji kako bi proslavili Bajram.

Kada je Ghoul stigao na lice mjesta, vidio je nekoliko tijela, teško unakaženih, i jednu osobu koja je bila teško povrijeđena.

Ghoul je rekao da je izraelska vojska ranije gađala rođake i nećake Haniyeha, ali da je ovo bio prvi put da su gađali njegovu djecu.

"Izgleda da Izraelci žele poslati poruku Ismailu i Hamasu da će Izraelci gađati obitelji vođa Hamasa u sjevernoj Gazi, kao i u južnoj Gazi", rekao je.

Dnevnik.ba

23. svibanj 2024 17:35