StoryEditor
gaza

Izrael nastavlja s napadima na bolnicu: "Ubijeno je više od 50 terorista u razmjeni vatre"

Piše desk  /  21.03.2024., 12:59h

U nastavku ofenzive izraelske vojske na bolnicu Al Šifu u gradu Gazi ubijeno je još pedesetak militanata, priopćila je danas izraelska vojska.

"Proteklog dana eliminirano je više od 50 terorista u razmjeni vatre", priopćila je vojska, dodajući da je više od 140 militanata eliminirano na području bolnice od početka operacije prije nekoliko dana.

Izraelske snage objavile su i da su pronašle skladišta oružja. Civili, pacijenti i liječnici nisu ozlijeđeni, a medicinska oprema nije oštećena, tvrdi vojska. 

Nije prvi puta da je bolnica meta Izraela

Informacije nije bilo moguće odmah neovisno provjeriti. 

Izraelske snage upale su u najveću bolnicu u Pojasu Gaze u ponedjeljak rano ujutro u napadu na Hamas i njegovu infrastrukturu.

U operaciji su dosad ubijena dva izraelska vojnika, objavila je vojska. Privedeno je oko 160 osumnjičenih. Izraelska vojska je već upala u Al Šifu sredinom studenog i rekla da je tamo pronašla Hamasov kompleks tunela.

Rat u Gazi pokrenuo je masakr koji su teroristi Hamasa i druge ekstremističke palestinske skupine izvele 7. listopada u Izraelu, blizu granice s Pojasom Gaze.

Izrael je izložen sve glasnijim međunarodnim kritikama zbog velikog broja civilnih žrtava i katastrofalnih uvjeta u Pojasu Gaze.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 12:27