StoryEditor
odgovor za napad

Izrael će odgovoriti Iranu: "U sljedećih 24 sata ćemo odlučiti kako"

Piše desk  /  14.04.2024., 20:46h

Iranski napad na Izrael s preko 300 dronova, krstarećih i balističkih projektila završen je bez težih posljedica nakon što ih je većina presretnuta i oborena.

Izraelska vojska objavila je da je "većina" bespilotnih letjelica i projektila presretnuta sustavom protuzračne obrane i "u suradnji s izraelskim strateškim saveznicima prije nego što su prijetnje stigle do izraelskog teritorija".

Izraelski mediji pišu da se izraelski odgovor može očekivati. I to značajan.

Na sastanku ratnog kabineta dogovoreno je što će biti dalje, međutim novinarima je glasnogovornik rekao samo kako su odobreni planovi i za napad i za obranu zemlje, a odluku o svemu donijet će u iduća 24 sata.

Daniel Hagari u obraćanju novinarima na pitanje je li dogovoreno hoće li odgovoriti i kako na iranski napad rekao je sljedeće:

Imamo planove za defenzivu i ofenzivu, ali ništa više od toga ne mogu reći. Naš je cilj zaštititi naše građane.

Ova izjava ukazuje na to da izraelske obrambene snage imaju pripremljene strategije za obranu i napad, ali detalji o tim planovima nisu javno dostupni.

"Izrael je odobrio operativne planove i za ofenzivnu i za obrambenu akciju", rekao je obraćajući se medijima na engleskom jeziku.

"Tijekom posljednja dva sata odobrili smo operativne planove i za ofenzivu i za defenzivu. Nastavit ćemo štititi državu Izrael i zajedno s našim partnerima nastavit ćemo graditi sigurniju i stabilniju budućnost za cijeli Bliski istok", rekao je kontraadmiral Daniel Hagari.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 05:15