StoryEditor

Izetbegović se u Bruxellesu pohvalio "napretkom" u BiH

Piše D  /  16.10.2018., 06:10h

Konferenciju je otvorio šef parlamentarne grupe EPP-a u Europskom parlamentu Manfred Weber, a završnu riječ na konferenciji je dao predsjednik EPP-a Joseph Daul.

Govoreći na panelu pod nazivom “Unaprjeđenje društveno-gospodarskog razvoja kroz regionalnu povezanost i digitalnu ekonomiju“, Izetbegović je istakao da je Bosna i Hercegovina u protekle četiri godine, nakon dugog perioda zastoja i blokada, uspjela pokrenuti procese na svom putu prema EU integracijama.

Posebna pažnja na ovom panelu posvećena je poboljšanju socio-ekonomskog sektora, kroz razmatranje načina za poboljšanje gospodarskog rasta i otvaranje novih radnih mjesta, posebno za mlade. Razgovarano je o uvezivanju Zapadnog Balkana i Europske unije kroz poboljšanje transportnih veza, energetske sigurnosti, digitalne ekonomije, poslovne klime i mogućnosti za mlade.

Izetbegović je u svom izlaganju posebno napomenuo značaj Reformske agende, kojom je počela primjena širokog programa društveno-gospodarskih reformi, čime su između ostalog usvojeni novi entitetski zakoni o radu, te poduzete mjere na stabilizaciji proračunske potrošnje i fiskalne održivosti.

Predsjedavajući Izetbegović je govorio i o značaju regionalne suradnje, s naglaskom na nesmetani protok roba, usluga i kapitala, te se osvrnuo i na netom završene Opće izbore u Bosni i Hercegovini, njihove rezultate i potrebu implementacije rezultata izbora i formiranja vlasti.

Tijekom posjeta Bruxellesu, Izetbegović se sastao sa predsjednikom Europske narodne stranke Josephom Daulom, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 16:17