StoryEditor

Izetbegović kritizirao Grabar Kitarović zbog izjave o bh. Hrvatima

Piše D  /  15.05.2018., 08:05h

Prilikom jučerašnjeg boravka u Mostaru predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, između ostalog, kazala je i da Hrvati u BiH nisu manjina te da je njihova druga domovina BiH.

Ne treba gospođa Grabar Kitarović govoriti Hrvatima kako će se osjećati. Gospođa Kitarović ima pravo na svoje mišljenje, ali moje je drukčije, rekao je bošnjački lider Bakir Izetbegović.

‘‘Hrvatima u BIH je ovo prva domovina. Nikakva druga domovina. Narod se osjeća onako kako se osjeća ne trebam mu ja ili gospođa Kitarović govoriti kako da se osjeća. Mislim da se Hrvati u BiH osjećaju kao građani prvog reda i da je ovo njihova domovina na prvom mjestu a onda eventualno Hrvatska za bh. Hrvate‘‘, rekao je Bakir Izetbegović.

Izjavu Kolinde Grabar Kitarović komentirao je i Željko Komšić koji je predsjednici Republike Hrvatske poručio da Hrvatska nije jamac Daytona te da je izvršila agresiju na BiH.

Stipe Mesić, bivši predsjednik Republike Hrvatske rekao je jučer kako je BiH prva domovina bosanskohercegovačkih Hrvata te ponovio da je glavni grad bh. Hrvata Sarajevo.

Podsjetimo, Grabar Kitarović je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održala predavanje o potpori Republike Hrvatske zemljama JI Europe na njihovom putu u euroatlantske integracije, a danas je u Vitezu otvorila i konzulat Republike Hrvatske, četvrti u našoj zemlji.

I. Crnjac / Dnevnik.ba

25. travanj 2024 09:44