StoryEditor

Izetbegović: Čović nije spreman na preglasavanje, kako onda donijeti odluku

Piše D  /  29.07.2021., 15:40h

Čini se da nema ništa od sjednice Predsjedništva sutra, kada bi se trebao pokušati postići konsenzus po pitanju revizije presude. Član kolektivnog šefa države Bakir Izetbegović najavio je da će na pisma Međunarodnog suda pravde članovi odgovoriti pojedinačno.

Predsjedavajući Predsjedništva Mladen Ivanić se počeo predstavljati kao suveren BiH, što nije, poručio je Izetbegović. Navodi da Sudu pravde Ivanić može prenositi samo stavove s kojima su suglasna sva trojica članova, te se nada da neće krenuti putem nezakonitih aktivnosti i manipuliranja pozicijom. Nije siguran ni kako će na sjednicu planiranu za sutra, na kojoj inzistira Dragan Čović, a koju će, prije nego pošalje odgovor Sudu, sačekati, kako je najavio i Ivanić, pišu Vijesti.ba.

„Ne znam na što Čović misli. Nije spreman na preglasavanje i razumijem ga, ali kako onda donijeti odluku. Bilo što, što može poljuljati ranije odluke Predsjedništva neću podržati ni na kakav način, pa ni tako što ću doći i prisustvovati nečemu što to može ugroziti. Nisam optimista da ćemo zajedno odgovoriti. Vjerojatno će svatko za sebe“, kaže Izetbegović.

Osvrnuo se i na Ivanićeve jučerašnje optužbe zbog navodne odgovornosti za otvaranje koverte s pismom Suda pravde.

„Dobio sam i ja otvorenu kovertu, jer sam kazao veleposlanici da otvori. Zanimalo me što je u pismu i proslijedila mi je faksom. Da li je ili nije otvorena, ne znam. Ne znam zašto bi to netko radio u ovakvoj situaciji još stvari pogoršavao. To je besmisleno. Ne mogu da vjerujem da se to desilo“, navodi Izetbegović.

Dnevnik.ba

10. kolovoz 2022 03:31