StoryEditor
potvrda iz vlade

Izdano odobrenje za uporabu graničnog prijelaza Svilaj

Piše desk  /  28.09.2021., 14:42h
Federalno ministarstvo prostornog uređenja priopćilo je da su okončane aktivnosti i postupci u vezi s tehničkim pregledom građevinskih radova izvedenih na graničnom prijelazu Svilaj, te je izdano odobrenje za upotrebu.

Time je završen postupak koji je pokrenut po zahtjevu Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine, čime je omogućeno korištenje ovog graničnog prijelaza sa stanovišta kvalitete izvedenih radova i sigurnosti. 

Iz Federalnog ministarstva prostornog uređenja ističu da su ranije izdana odobrenja za uporabu dionice auroceste Odžak – Svilaj investitora JP Autoceste Federacije BiH, te odobrenje za upotrebu mosta Svilaj preko rijeke Save, na čijem prijemu su radili nadležni organi iz Republike Hrvatske i Federacije Bosne i Hercegovine.

Tako je funkcionalni kompleks dionice autoceste, graničnog prijelaza i mosta preko rijeke Save spreman za korištenje te će uveliko biti od pomoći za povezivanje Bosne i Hercegovine s međunarodnim prometnim koridorima, priopćeno je iz Federalnog ministarstva prostornog uređenja.

Dnevnik.ba

15. svibanj 2024 01:43