StoryEditor

Izaslanstvo mađarskog grada Sigeta posjetilo Livno

Piše D  /  10.11.2017., 06:11h

Kako se doznaje iz Ureda načelnika Općine Livno Luke Čelana, posjet je rezultat suradnje Općine Livno s Veleposlanstvom Mađarske u Sarajevu te je u izaslanstvu bila i ekonomska savjetnica tog veleposlanstva Dominika Horvat, prenosi Fena.

Tijekom prijema i razgovora, Čelan je gostima predstavio Livno te govorio o povijesti grada, njegovoj tradiciji, kulturi i običajima.

Također je istaknuo aktualnu situaciju te poteškoće s kojima se Livno, kao jedinica lokalne samouprave, susreće.

Sa sastanka je poručeno da je ovaj prvi susret predstavnika Sigeta i Livna upriličen s ciljem ostvarivanja dublje suradnje i stvaranja prijateljstva dvaju gradova.

Gradonačelnik Sigeta je u kratkim crtama predstavio grad iz kojeg dolazi te izrazio svoju spremnost za ostvarivanje suradnje s Livnom na nekoliko polja.

U razgovoru je zaključeno kako oba grada imaju dosta zajedničkog na kulturnom planu te da bi to moglo biti prvo područje povezivanja.

Općina Livno upriličila je, također, posjet i obilazak Franjevačkog muzeja i Galerije Gorica gdje su mađarski izaslanici mogli steći širu sliku o kulturnoj baštini Livna.

Načelnik Čelan je izrazio zadovoljstvo posjetom, kazavši kako vjeruje u povezivanje i ostvarivanje prijateljstva Livna i Sigeta, i to ne samo na kulturnom planu nego i na ostalim područjima za koja postoje konkretne poveznice.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 08:45