StoryEditor
Turistički klaster Hercegovine

Izaslanstvo iz BiH predvođeno Nevenkom Hercegom u britanskom Parlamentu

Piše fena  /  09.11.2022., 13:56h

Trećega dana boravka u Londonu, u sklopu nastupa na prestižnom međunarodnom sajmu turizma i putovanja ‘‘World Travel Market London 2022‘‘, izaslanstvo Turističkoga klastera Hercegovine, predvođeno predsjednikom Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenkom Hercegom, i direktora ‘‘USAID Turizam‘‘ Ibrahima Ostu danas je ugostio član britanskoga Parlamenta Martin Vickers koji je ujedno i član Savjetodavnoga vijeća Britansko-bosanskohercegovačke gospodarske komore te trgovinski izaslanik britanskoga premijera za Balkan.

Sastanak je održan u Westminsterskoj palači, odnosno zgradi Parlamenta Ujedinjenoga Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske. Razgovaralo se o nekoliko tema, prije svega o potencijalima i mogućnostima snaženja gospodarskih veza dviju zemalja, poglavito kroz povećanje trgovinske razmjene i ulaganja, kao i nužnosti razmjene znanja i iskustava.

Osim Hercega i članova hercegovačkoga izaslanstva iz županija Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske, današnjem su sastanku nazočili i predstavnici USAID-a za BiH, Vanjskotrgovinske komore BiH te turističkih odjela i organizacija iz Republike Srpske i Kantona Sarajevo, priopćeno je iz Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

Predsjednik Vlade HNŽ-a prethodnih je dana sudjelovao u činu potpisivanja partnerstva između USAID-ova odjela za razvoj održivoga turizma u BiH i britanske tvrtke ''Online Travel Training'' kojim je najavljeno pokretanje dva nova tečaja na ''Online Travel Agent Academy'', i to Vinske ceste Hercegovine i Penjački športovi BiH.

Također, sudjelovao je i u promociji hercegovačkih vina i Vinske ceste Hercegovine kao najnovijega člana ''Iter Vitis'' vinskih cesta Europe, na svečanoj večeri članova PATA organizacije (Pacific Asia Travel Association).

Zapažen nastup Turističkoga klastera Hercegovine na ''World Travel Market London 2022'' zajednički su pomogle vlade Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 16:56