StoryEditor

Izašao novi dres Vatrenih za Euro? Navijači nisu oduševljeni...

Piše D  /  03.12.2019., 09:12h

Prvo je izašao mogući dizajn trenirke hrvatske nogometne reprezentacije za Euro 2020., predstojeću Ligu nacija i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Nekoliko dana potom pojavio se i računalni dizajn dresa baziran na tom uzorku, a na društvenim mrežama već kolaju fotografije dresa Hrvatske koji je već - izrađen?!

Sve je, doduše, još neslužbeno i nepotvrđeno od strane HNS-a, no činjenica je da se pojavio dres prve garniture dresova "vatrenih". Prenio ga je poznati portal Footy Headlines koji među prvima objavljuje informacije o toj tematici, prenosio je i dosadašnje verzije hrvatskih dresova kad su procurili u javnost i gotovo nikad ne griješi, pišu 24sata.

Kad je u listopadu izašao predložak dresa, HNS je demantirao da je istinit.

"Hrvatski nogometni savez obavještava navijače i predstavnike medija o netočnosti ilustracija iduće garniture hrvatskog dresa koje su se pojavile na društvenim mrežama i određenim internetskim stranicama", priopćili su iz krovne kuće hrvatskog nogometa.

Koliko se dizajn koji se brzinom munje proširio hrvatskim medijima i društvenim mrežama razlikuje od dizajna koji će reprezentativci doista i nositi, nisu naveli. Dodali su tek da će dres službeno biti predstavljen u proljetnim mjesecima 2020. godine te da su sigurni kako će ga navijači prihvatiti s jednako entuzijazma kao i prepoznatljive dresove sa Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Na verziji dresa koju je u ponedjeljak prenio portal Footy Headlines ostaju prepoznatljivi crveno-bijeli kvadratići, no u kombinacijama raznih veličina kakve "vatreni" još nisu nosili. Napravljen je prema radu dizajnera korisničkog imena Corinth, a on je inspiraciju našao u dizajnu trenirke koja je izašla nekoliko dana ranije, još u listopadu.

Stražnja strana dresa ostala bi crvena, hlačice bijele, kao i štucne, na kojima se također nalazi uzorak kockica s dresa.

Ranije ove godine portal Footy Headlines objavio je informaciju kako bi drugi dres Hrvatske trebao ostati crne boje s obzirom na veliku popularnost na putu do srebra na SP-u, ali nije objavio i kako bi točno mogao izgledati. U sadašnjoj verziji na njemu su veliki tamnoplavi kvadratići.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 07:30