StoryEditor

Iz Srbije stiglo odobrenje za saslušanje majke Lane Bijedić

Piše D  /  24.01.2020., 07:01h

Zahtjev za njezinim saslušanjem upućen je prije nešto više od mjesec dana, obzirom na to da Nina, inače profesorica i dekanesa na Fakultetu informacijskih tehnologija (FIT) Univerziteta „Džemal Bijedić“, od 10. listopada boravi u Beogradu kod majke.

Zahtjev za saslušanjem upućen je na osnovi ugovora između BiH i Srbije o pravnoj pomoći u građanskim i kaznenim stvarima, s obzirom na to da Bijedić ima državljanstvo Srbije, a u Mostar nije dolazila od posljednjeg ispraćaja svoje kćeri jedinice.

Krajem prošlog tjedna iz Srbije je stigla suglasnost za njezino saslušanje.

U moru istražnih radnji koje su do sada obavljene u MUP-u ZHŽ-a i pod nadzorom Županijskog tužiteljstva, istražiteljima nedostaje iskaz Lanine majke, jer ju je, zbog teškog stanja u kojem se nalazila, bilo nemoguće saslušati.

U tijeku je, doznaje Avaz, analiza svih do sada prikupljenih materijalnih i drugih dokaza, kao i izjava svjedoka koji su do sada saslušani, od njezinih prijateljica, bake Nevenke, ribara koji je pronašao tijelo u večernjim satima u rijeci Studenčici u mjestu Studenci kod Ljubuškog, građana koji su im se javljali nakon što je iz MUP- a upućen poziv za pomoć davanja bilo kakvih korisnih informacija.

Iako je prikupljen veliki broj tragova tijekom uviđaja te niza pretresa koji su rađeni, do sada nijedan nije doveo do pomaka u istrazi.

Praktično, beskorisni su bili laptop i mobitel nesretne djevojke, koji je, podsjetimo, otključan u jednoj agenciji u Njemačkoj.

Nakon izvršene obdukcije rečeno je kako je Lana Bijedić udarana, davljena i bačena u rijeku.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 06:47