StoryEditor
Red vitezova Krista Kralja

Iz Međugorja upozoravaju na prisustvo sekte: Nose crvene plašteve, relikvije i drvene ploče

Piše desk  /  16.08.2022., 13:06h

Ovih dana u Međugorju veliku pažnju i popularnost privlače ljudi odjeveni u crvene plašteve s likom Krista Kralja na leđima, s natpisima svetaca čije relikvije nose, slikom Gospe iz Częstochowe i drvenim pločama s 10 Božjih zapovijedi.

"Oni naime pripadaju sekti, tzv. Redu vitezova Krista Kralja, koji je osnovao bivši poljski svećenik Piotr Natanek", piše Međugorje.info, prenosi hercegovina.info.

Piotr Natanek je 2011. godine zbog svog ponašanja, neposlušnosti hijerarhiji Crkve i širenja lažnog nauka koji dolazi iz privatnih objava ekskomuniciran (scomunicato a divinis) iz Katoličke crkve.

Dekret o njegovoj suspenziji i oduzimanju svih svećeničkih prava objasnio je sam kardinal Krakova (Poljska), mons. Stanislaw Dziwisz:

„Kao biskup krakovske Crkve imam osjećaj odgovornosti za njezino jedinstvo, dakle za istinu i vjerodostojnost Evanđelja Isusa Krista. Bio sam prisiljen donijeti ključne odluke protiv svećenika nadbiskupije, Piotra Nataneka i kazniti ga s ekskomunikacijom.

To znači da Natanek ne može obnašati nikakvu svećeničku dužnost niti obnašati moć upravljanja. Temelj ove odluke proizvela je neposlušnost Petra Nataneka i njegova učenja koja su u suprotnosti s naukom Crkve o pogledima na kraljevstvo Isusa Krista. Za ta se učenja oslanja na privatne objave i inozemna nadahnuta učenja crkvenih doktrina eshatoloških sekti.

Peter Natanek tako iskrivljuje ne samo ustaljeni nauk o djelotvornosti spasenja u Crkvi, nego i pobožnost prema Majci Božjoj, anđelima i svecima pomiješanu s magičnim predodžbama vjere, što dovodi do ismijavanja religije Crkve.“

Dnevnik.ba

20. veljača 2024 17:02