StoryEditor
eskalacija

Iran dronovima napao Izrael

Piše D  /  13.04.2024., 22:18h

Izraelski mediji objavili su da je Iran lansirao dronove prema Izraelu. Sve je potvrdio glasnogovornik izraelskih obrambenih snaga Daniel Hagari.

U javnom obraćanju upozorio je građane da kada čuju sirene krenu prema skloništima te da tamo čekaju daljnje informacije kao i da se informiraju isključivo preko službenih kanala. Hagari je rekao da dronovima treba neko vrijeme da stignu do Izraela, ali da nema potrebe za panikom.

Strane agencije objavljuju da su i Jordan i Izrael zatvorili svoje zračne prostore.

Kako javlja Iračka novinska agencija i Irak je zatvorio svoj zračni prostor.

Napad na Izrael je potvrdio i Pentagon.

 

Svaki dron ima 20 kg eksploziva?

Izraelski Channel 12 TV izvijestio je prije Hagarijeve izjave da je Iran lansirao desetke bespilotnih letjelica na mete u Izraelu i da se očekuje da će njihov let trajati satima.

Stručnjak s kojim je televizija razgovarala, umirovljeni general Amos Yadlin, rekao je da su dronovi opremljeni s po 20 kilograma eksploziva i da je izraelska protuzračna obrana spremna oboriti ih.

Nekoliko dronova viđeno je kako lete iz smjera Irana iznad iračke pokrajine Sulajmanijah, rekla su Reutersu u subotu tri sigurnosna izvora.

 

Zli režim

Bijela kuća je  objavila kako će predsjednik Biden održat sastanak s ministrima obrane i državnim tajnicima, ravnateljem CIA-e i savjetnikom za nacionalnu sigurnost", dok je iranski vođa poručio da će "zli režim će biti kažnjen".

 

"Stotine dronova"

Iran je potvrdio lansiranje desetaka bespilotnih letjelica i najavio skori raketni napad na Izrael, piše iranska agencija Fars.

Visoki izraelski dužnosnik tvrdi kako iranski napad uključuje "stotine dronova".

Jordanski sustavi protuzračne obrane spremni su za presretanje i obaranje iranskih bespilotnih letjelica i letjelica koje narušavaju njezin zračni prostor tvrde mediji.

Dnevnik.ba

05. svibanj 2024 09:10