StoryEditor
najava

IDPI Mostar organizira promociju studije „Manjine u pluralističkoj demokraciji - od posebnih prava do zlouporabe“

Piše desk  /  01.11.2022., 13:37h

Riječ je o studiji političkog zastupanja nacionalnih manjina i konstitutivnih zajednica u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Belgiji s novim modelom političkog zastupanja konstitutivnih naroda i nacionalnih manjina u BiH.

Institut za društveno-politička istraživanja (IDPI) Mostar će u četvrtak 3. studenog 2022. godine, u 12:00 sati u maloj sali Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača, organizirati promociju studije „Manjine u pluralističkoj demokraciji - od posebnih prava do zlouporabe“. Riječ je o studiji političkog zastupanja nacionalnih manjina i konstitutivnih zajednica u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Belgiji s novim modelom političkog zastupanja konstitutivnih naroda i nacionalnih manjina u BiH.

Studija je izrađena u okviru projekta „Bosna i Hercegovina kao država potpuno ravnopravnih konstitutivnih naroda, kao i nacionalnih manjina i ostalih građana - niti više niti manje“, koji IDPI provodi u suradnji s Hrvatskim kulturnim društvom Napredak – Zagreb. Projekt se provodi uz potporu Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

U predstavljanju studije sudjeluju:

• Ivan Vukoja, Predsjednik skupštine i član Stručnog tima IDPI

• Milan Sitarski, Glasnogovornik i član Stručnog tima IDPI

Studija je posvećena temama od presudne važnosti za Hrvate u BiH te za stabilnost i funkcionalnost Bosne i Hercegovine kao države njezinih jednakopravnih konstitutivnih naroda i svih građana, a sadrži i modele koje je IDPI, uz komparativnu analizu zastupanja manjina u Hrvatskoj i konstitutivnih zajednica u Belgiji, razvio za legitimno zastupanje konstitutivnih naroda, te Ostalih s posebnim fokusom na nacionalne manjine, u za to namijenjenim tijelima vlasti.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 10:28