StoryEditor
po uzoru na izetbegovića

I Komšić počeo prijetiti ratom: Ako me stjeraju uz zid, bit će isto

Piše DESK  /  16.11.2021., 13:20h
Drugi bošnjački član Predsjedništva BiH i uzurpator hrvatske pozicije u tročlanom šefu države, jedan od glavnih uzroka bujanja međunacionalnih nesnošljivosti u BiH te alat velikobošnjačkog hegemonizma za majorizaciju Hrvata, Željko Komšić, dao je intervju za njemačku medijsku kuću Deutsche Welle u kojem je poručio je spreman ratovati.

"Ja ne želim nikoga da diram, napadam i nikome ništa da otimam. Ali neću dozvoliti da se meni otima komad zemlje. To ne može ni po koju cijenu. Sve ću učiniti da ne dođe do toga da se mora braniti kako se branilo 90-ih godina", rekao je Komšić kojeg je DW šturo titulirala "predsjedateljem" Predsjedništva BiH.

Uzurpator pozicije u Predsjedništvu BiH namijenjenoj za političko predstavljanje hrvatskog naroda rekao je kako se „spirala zla ubrzava“. DW ga nije pitala koliko je i sam doprinio ubrzavanju te spirale s obzirom na to da je njegova predizborna kampanja bila utemeljena na sotoniziranju Hrvata, otvorenoj kroatofobiji, pozivima na silovanje bivše hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, ubojstvo predsjednika HDZ-a biH Dragana Čovića te "slanjem vehabija" da unište turističku sezonu na Jadranu.

„Ne možete pobjeći ni od toga, i dođe trenutak da se i s tim suočite“, rekao je Komšić. 

On je pozvao međunarodnu zajednicu da jasno imenuje krivca za razvoj u BiH, očekujući kako stranci neće imenovati njega i Bakira Izetbegovića nego po inerciji lidere srpskog i hrvatskog naroda u BiH.

"Oni (stranci) moraju reći tko je taj tko BiH i regiju gura u kaos, nasilje, rat i još krvi, kao da nam toga nije bilo dovoljno. To moraju jasno reći. Jer mi nismo svi isti u pogledu toga što i kako želimo. Neću nikoga da diram, napadam i da nešto otimam, ali isto tako neću dozvoliti da se meni otima komad zemlje. To ne može ni po koju cijenu", rekao je Komšić.

Inače, ratom prijete isključivo bošnjački politički dužnosnici bliski SDA, od Izetbegovića preko Džaferovića pa evo sad i Komšića.

"Sve ću učiniti da ne dođe do toga da moram to braniti kao što se branilo krajem prošlog stoljeća. Ali ako me satjeraju uza zid, naravno da će biti isto, jer ne mogu dopustiti da mi netko cijepa i uništava zemlju. Na kraju krajeva, toliko je mrtvih glava, krvi, razaranja, toliko upropaštenih ljudi i porodica da bi se sada mirno moglo prijeći preko toga u ime bilo čega, pragmatizma, političkih interesa, vanjskih politika velikih, malih i srednjih sila. Dakle, to ne može", rekao je ratoborni Komšić. 

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 00:22