StoryEditor
prijetio ratom

Hrvatski svjetski kongres traži hitno povlačenje konzula Atovića iz Njemačke

Piše DESK  /  18.10.2021., 15:02h
Hrvatski svjetski kongres u Njemačkoj zahtijeva hitno povlačenje konzula Bosne i Hercegovine, gospodina Admira Atovića.

Dana 15. listopada 2021. u Berlinskom magazinu pojavio se internetski članak u vezi s diplomatskim incidentom u kojem je konzul Admir Atović pozvao bosanske muslimane, Bošnjake, na naoružanje. 

Iz Hrvatskog svjetskog kongresa u Njemačkoj priopćeno je kako su očekivali da će se, nakon poziva konzula Admira Atovića na naoružavanje, veleposlanica Bosne i Hercegovine u Berlinu, njezina ekselencija, gospođe Jadranka Winbow, distancirati od njegova poziva.

"Koliko znamo, to se još nije dogodilo pa pozivamo na brzu reakciju. Poziv mržnje na naoružanje muslimanskih Bošnjaka ugrožava krhku situaciju u Bosni i Hercegovini i kao poziv, može dovesti do kaznenog djela među čitateljima kako Bosni i Hercegovini tako i u Njemačkoj", priopćen je iz Hrvatskog svjetskog kongresa Njemačke.

Pozivamo, dodaje s eu priopćenju, bosanskohercegovačkog konzula na javnu ispriku i pojašnjenje svog poziva na naoružanje muslimanskih Bošnjaka. 

"Također tražimo hitno povlačenje konzula Admira Atovića iz Generalnog konzulata u Frankfurtu na Majni. Molimo sve političke aktere na razgovor s veleposlanicom Bosne i Hercegovine gospođom Jadrankom Winbow na poduzimanje mjera i ne odobravanje takvog radikalnog razmišljanja i djelovanja. Pozivamo na konstruktivan i stabilizacijski pristup incidentu", zaključuje se u priopćenju.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 13:24