StoryEditor

Hrvatske zvijezde bez prvenstvenog gola u 2018. godini

Piše D  /  24.02.2018., 09:02h

Ivan Perišić i Mario Mandžukić još uvijek čekaju na prvenstvene golove novoj godini. Kod prvog se to itekako osjeća u igri i rezultatima Intera, dok u Juventusu ima još kvalitetnih igrača koji uspjevaju donijeti Staroj dami prijeko vrijedne bodove u borbu za Scudetto s Napolijem.

Perišić je ove sezone odigrao 26 utakmica (2.332 minute) za Nerazzurre, čiji je bio najbolji igrač uz kapetana Maura Icardiju na sjajnom startu sezone. Hrvatski reprezentativac zabio je sedam golova i upisao šest asistencija. 

U međuvremenu se i ozlijedio, a na gol u Serie A čeka još od 3. prosinca 2017, kada je uz hat-trick potpisao jednu od najboljih utakmica na Meazzi i praktički sam razbio Chievo u pobjedi 5:0. Nedavno se oporavio, a prvu i vjerojatno najveću priliku za prekid posta ima večeras protiv posljednjeplasiranog Beneventa.

S druge strane, Mandžo jeste zabio u 2018. i to gradskom rivalu Torinu, ali u Kupu Italije. Posljednji put je pogodio u prvenstvu protiv Bologne (3:0) i to 17. prosinca prošle godine, dok je 22. siječnja upisao asistenciju u slavlju protiv Genoe (1:0). 

No, i on čeka na svoj osmi gol, baš kao i Perišić, a do sada je u ukupno 29 utakmica (2.316 minuta) postigao sedam i dodao tri asistencije. 

Pravi Mandžo potreban je Juventusu u nastavku sezone, iako su Bianconeri ostvarili svakako devet pobjeda zaredom, a Perišić još i više potrebniji Interu, koji je upisao svega jednu pobjedu u zadnjih 10 utakmica, uz šest remija i tri poraza. U borbi za Ligu prvaka Luciano Spalletti trebat će pravog Perišića, onog s početka sezone, a Massimiliano Allegri se svakako nadati golovima Mandžukiča, čiji bi osjećaj za gol i prostor mogao, kao i prošle sezone, biti Juventusov forte u finišu sezone.

Također, njihovu pravu formu priziva i izbornik Zlatko Dalić, kojem će dvojac uz Luku Modrića praktički biti kapitalno važan na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, piše Index.

Rezultati by SofaScore

Dnevnik.ba

 

 

29. travanj 2024 10:10