StoryEditor

Hrvatska: Vlada za ukidanje ograničenja hrvatskim radnicima u Britaniji

Piše D  /  05.03.2018., 12:03h

Među ostalim, istaknuli su važnost prava hrvatskih državljana koji žive i rade u Ujedinjenom Kraljevstvu te poručili da se Vlada zalaže za ukidanje prijelaznih mjera ograničenja slobode kretanja hrvatskih radnika.

Britanija je jedna od zemalja EU-a koje su uvele prijelaznu mjeru ograničenja slobode kretanja radnika iz RH najmanje do 30. lipnja 2018. godine. Britanija ograničenje može produljiti za još maksimalno dvije godine.

Hrvatska vlada nastoji iskoristiti pregovore o Brexitu kako bi se izborila da Britanija otvori svoje tržište hrvatskim radnicima. 

Kako se navodi u priopćenju MVEP-a, Pejčinović Burić naglasila je kako je u interesu obje strane u pregovorima o Brexitu, a osobito građana i poslovnih subjekata, da se što prije postigne suglasje oko ključnih tema kako bi se izbjeglo produljivanje razdoblja nesigurnosti, ili u krajnjoj liniji, povlačenje Britanije iz Unije bez sporazuma.

Ministar Davis na sastanku je predstavio najnovija razmišljanja britanske vlade o budućim odnosima UK-a i EU-a te izvijestio o britanskim stavovima vezano za trenutni tijek pregovora.

Šefica hrvatske diplomacije također kazala da Hrvatska podupire stvaranje okvira za partnerstvo Europske unije s Britanijom nakon Brexita te će nastaviti ulagati napore u jačanje bilateralne suradnje u novim okvirima.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 05:21