StoryEditor

Hrvatska će danas odlučivati o novom režimu na granicama s BiH

Piše D  /  24.06.2020., 09:06h

“Pratimo epidemilošku situaciju u zemljama susjedstva i ovo što bilježimo posljednjih dana su infekcije koje dolaze, odnosno koje donose ljudi koji najvećim dijelom dolaze iz zemalja našeg istočnog susjedstva, piše N1.

U srijedu imamo i sastanak Stožera i vjerojatno ćemo donijeti odluku kojom ćemo promijeniti režim koji u ovom trenutku postoji na graničnim prijelazima sa Srbijom, BiH i Crnom Gorom, ali i kada je pitanje putovanje za državljane Kosova i Sjeverne Makedonije”, poručio je u utorak Davor Božinović.

“U srijedu ćemo donijeti odluku, znate da one stupaju na snagu u 00.00 sljedeći dan, međutim ne bih sada prejudicirao, ali vjerojatno režim koji je postojao – samoizolacija za one koji dolaze iz smjera tih država, u srijedu će o tome biti riječi i vjerojatno ćemo donijeti odluku na tom tragu, ali pričekajmo”, odgovorio je na pitanje o kakvom bi režimu moglo biti riječ.

Podsjetimo, broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj jučer je, u 24 satnom razdoblju, bio 30, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2366. Jedna novooboljela osoba je iz Istarske županije i jedna iz Brodsko-posavske županije.

Dvije novooboljele osobe su iz Dubrovačko-neretvanske županije i dvije iz Zagrebačke županije. 12 novooboljelih osoba je iz Grada Zagreba te 12 novooboljelih osoba je iz Osječko-baranjske županije, objavio je Nacionalni stožer.

Dnevnik.ba

05. veljača 2023 15:08