StoryEditor

HRS: Pozivamo gradonačelnika Kordića da naloži institucijama da poštuju odluke i da se Stari most obasja bojama Zrinjskog

Piše desk  /  23.05.2023., 16:16h

Hrvatska republikanska stranka izdala je priopćenje za javnost u kojem se pitaju tko zapravo upravlja Mostarom nakon što je Salem Marić, predsjednik Gradskog vijeća Mostara samostalno zabranio da se Stari most obasja bojama HŠK Zrinjski, osvajača Premijer lige BiH i Kupa BiH. Priopćenje HRS-a u nastavku prenosimo u cijelosti.

Dana 19. svibnja ispred G.O. HRS Mostar uputili smo zahtjev za obasjavanje Staroga mosta u bojama grba HŠK Zrinjski, a nakon povijesnog osvajanja dvostruke krune, sukladno Odluci Gradskog vijeća od 1. travnja 2021., sukladno istoj, dana 23. 05. 2023. dobili smo odgovor Gradonačelnika s kojom daje suglasnost na naš zahtjev.

Poštujući daljnju proceduru definiranu Odlukom Gradskog vijeća (Članak 2, St.1 Odluke) zahtjev smo uputili Agenciji 'Stari grad' Mostar, kojeg smo poslali mailom i predali i vlastoručno u uredu Agencije. Uz zahtjev smo dostavili također i grafičku pripremu, poštujući dosadašnju praksu obasjavanja Starog mosta, kao što je to bio slučaj primjerice kada se Stari most obasjavao bojama zastave Republike Grčke. Uz zahtjev smo tražili i isporuku troškova obasjavanja.

Nakon što smo ispoštovali cijelu proceduru, neugodno nas je iznenadila informacija, odnosno, zapovijed predsjednika Gradskog vijeća Grada Mostara Salema Marića kako, citiramo, 'odluka o osvjetljavanju Starog mosta neće biti provedena'. Ovim putem se pitamo, tko vlada gradom Mostarom? Tko je gradonačelnik? Zašto se ne poštuju odluke Vijeća?

Inicijativa HRS-a je imala za cilj pokazati kako je Grad Mostar jedinstven, tolerantan i proeuropski. Naša inicijativa nipošto nije provokacija ili politički obračun s bilo kime. Stoga, ovim putem ponovno pozivamo gradonačelnika Marija Kordića da naloži institucijama grada, konkretno, Agenciji 'Stari grad' da postupi po Odluci i time pokaže kako upravlja cijelom gradskom upravom, a ne samo jednim dijelom. 

Pokažimo svima kako je Mostar jedinstven i tolerantan Grad u stvarnosti, a ne samo na papiru i izgovorenoj riječi, te da smo usmjereni prema budućnosti izgrađenoj na suživotu, toleranciji i međusobnom uvažavanju. Pokažimo tko uistinu upravlja Gradom Mostarom!

Dnevnik.ba

04. prosinac 2023 07:57