StoryEditor
primanje mita

Hrabra policajka razotkrila kriminalnu mrežu u BiH; Stavila sve na kocku, a sada je izložena pritiscima

Piše desk  /  02.06.2022., 11:26h

Hrabrost policajke iz Bosanskog Petrovca ​​sve je oduševila.

Hrabra policijska službenica, Milica Latinović iz Bosanskog Petrovca, odigrala je glavnu ulogu u rasvjetljavanju jednog od najvećih lanaca korupcije u policiji u BiH, piše Lola.

Iako je riskirala život zbog pravde i istine te se izložila neuobičajenim pritiscima korumpiranih šefova, Latinović se, kako doznaje Srpskainfo, nikada nije ustručavala prihvatiti uloge doušnika i pomoći u rasvjetljavanju koruptivnih radnji svojih bivših kolega.

Hrabrost policajke iz Bosanskog Petrovca ​​sve je oduševila.

O razmjerima korupcije u MUP-u Unsko-sanske županije dovoljno govori i činjenica da je optužnica potvrđena ne samo protiv policijskih službenika, već i protiv korumpiranih policijskih zapovjednika, koji su čuvali leđa.

Nakon što je svakodnevno dokumentirala nečasne radnje svojih kolega, odnosno uzimanja novca kao mita od vozača, ali i drugih nesavjesnih vozača koji bi počinili prometni prekršaj, što im je uz odgovarajuću novčanu odštetu oprošteno Milica je ostala u policijskoj postaji u Bosanskom Petrovcu i o svemu obavještavala tužitelja Adnana Tulića zaduženog za cjelokupnu istragu.

- Možemo slobodno reći da je ovo najsvjetliji primjer u cijeloj BiH kako se i na koji način, timski, od strane policije i tužiteljstva, može rasvijetliti korupcija. O korupciji svi znaju sve, ali sasvim je druga priča kada se to dokaže na sudu.

U konkretnom slučaju radilo se o policajcima koji su od vozača uzimali novac do te mjere da se nisu ni obazirali na zakon, jer su bili uvjereni da im korumpirani zapovjednici čuvaju leđa - rekao je izvor za Srpskainfo.  Općinski sud u Bihaću potvrdio je optužnicu protiv dva policijska službenika.

Od kad je razotkrila kriminalne radnje kolega, policajka je, navodno, izložena pritiscima.

Kako piše Lola, iz Uprave policije MUP Unsko- sanske županije, nisu dobili odgovore o tome hoće li hrabra policajka Milica Latinović biti nagrađena zbog rasvjetljavanja korupcije u redovima policije.

Odgovore nisu dobili ni na informacije da Latinović, više nego ikada, trpi pritiske u službi zbog onoga što je učinila.

Navodno je službenik zadužen za davanje informacija na godišnjem odmoru.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 11:56