StoryEditor
Osnivač Index.hr

HOĆE LI IM SE JAVITI? Fina traži Matiju Babića, adresu nemaju, a sud ima nekoliko opcija

Piše Desk  /  24.09.2021., 15:09h
Osnivač portala Index.hr Matija Babić u domovini je ostavio dugove zbog kojih ga upravo i traže, piše Imperijal.

Financijska agencija RH (Fina) službenim je putem 16. rujna ove godine uputila poziv potrošaču na dostavu adrese, što je objavljeno i na internetskoj oglasnoj ploči sudova.

Iza poziva na dostavu adrese piše:

"Sukladno članku 79.c stavku 6. Zakona o stečaju potrošača (NN 100/15, 67/18), obzirom da iz evidencije Ministarstva unutarnjih poslova proizlazi da potrošač nema boravište niti prebivalište u Republici Hrvatskoj, Financijska agencija poziva potrošača da u svrhu uručenja Poziva kojim ga se poziva na očitovanje vezano za provođenje jednostavnog postupka stečaja potrošača prijavi adresu za primanje pismena ili adresu boravišta ili adresu prebivališta pred Ministarstvom unutarnjih poslova. Objava ovog Poziva na e-oglasnoj ploči sudova trajat će 60 dana".

Preostaje vidjeti, piše Imperijal, hoće li se Matija Babić oglušiti na poziv ili će dostaviti adresu. Ukoliko se ogluši za sud će to značiti dvije stvari - da je suglasan s otvorenjem jednostavnog postupka stečaja nad njegovom imovinom, ali i da je samim tim izjavio kako nema imovinu. U svakom slučaju bit će zanimljivo vidjeti kolike je i kakve dugove iza sebe ostavio hrvatski porezni nezadovoljnik Matija Babić te kako će se u postupku osobnog stečaja postaviti njegovi vjerovnici.

Prema podacima s Trgovačkog suda u Zagrebu polovicom lipnja 2018. Babić se odjavio s adrese u Voltinom i prijavio u glavnom gradu Bugarske - Sofiji na adresu Tsar Osvoboditel Boulevard, prenosi Direktno.hr.

Dnevnik.ba

13. svibanj 2024 22:09