Pododjel za Drugi svjetski rat i poraće HNS-a organizira odlazak na komemoraciju za žrtve Bleiburške tragedije u MaceljHNSBIH -
StoryEditor

HNS organizira odlazak na komemoraciju za žrtve Bleiburške tragedije u Macelj

Piše desk  /  14.05.2024., 11:14h

U povodu komemoracije Bleiburške tragedije i križnih puteva hrvatskoga naroda, u subotu 18. svibnja, u 12.15 sati, u Macelju, u crkvi Muke Isusove,sveto misno slavlje predvodit će mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački.

Kao i prethodnih godina uoči svibanjske komemoracije Pododjel za Drugi svjetski rat i poraće Hrvatskog Narodnog sabora organizira jednodnevno putovanje na obilježavanje sjećanja na najveću tragediju hrvatskog naroda.

Polazak je planiran 18. svibnja u 2.00 sata ujutro s Trga hrvatskih velikana ispred Hrvatskog doma herceg Stjepana Kosače, a povratak po završetku svetog misnog slavlja. Svi koji žele ići mogu se prijaviti na kontakt broj 063 689 186.

Prijevoz je besplatan!

Organizatori mole da se prijave izvrše na vrijeme i ovim putem pozivaju sve koji su u mogućnosti da se pridruže ovom tradicionalnom hodočašću na Macelj, na mjesto koje je poznato kao najveće stratište civila i svećenstva u Hrvatskoj, poslijeratnih dana 1945. godine, objavio je Pododjel za Drugi svjetski rat i poraće HNS-a.

Dnevnik.ba

17. lipanj 2024 21:17