StoryEditor
napad iz libanona

Hezbollah pogodio bazu izraelske vojske, ranjeno 14 vojnika, neki teško

Piše desk  /  18.04.2024., 09:41h

Libanonska grupa Hezbollah priopćila je da je u srijedu napala bazu izraelske vojske, a izraelska vojska priopćila je da je u napadu ranjeno 14 vojnika, uključujući šest teško, u selu na sjeveru zemlje.

Incident je označio treći dan zaredom kako Hezbolah napada baze na sjeveru Izraela, s visokim regionalnim napetostima nakon što je Iran pokrenuo izravan napad na Izrael tijekom vikenda u znak odmazde za smrtonosni napad na teheranski konzulat u Damasku.

Hezbolah je rekao da je pokrenuo "kombinirani napad navođenim projektilima i eksplozivnim bespilotnim letjelicama na novo vojno izviđačko zapovjedno središte u Arab al-Aramsheu", selu s arapskom većinom u sjevernom Izraelu u blizini libanonske granice.

Medicinski centar Galilee u sjevernom izraelskom gradu Nahariya objavio je u priopćenju da je primio 14 ranjenih osoba.

Hezbolah je rekao da je napad došao "kao odgovor na ubijanje brojnih boraca otpora u Ain Baalu ​​i Shehabiji" u utorak.

Prema izraelskoj vojsci, "određeni broj ispaljivanja iz Libanona su identificirani kako prelaze u područje Arab al-Aramshe", a izraelske snage pogodile su izvore vatre.

U ponedjeljak je Hezolah gađao izraelske trupe eksplozivnim napravama, ranivši četiri vojnika koji su prešli na libanonski teritorij, što je bio prvi takav napad u šest mjeseci sukoba.

Dnevnik.ba

21. svibanj 2024 22:46