StoryEditor
Izraelski predsjednik

Herzog: "Barbarske i sadističke zvijeri su odsjekle glavu mladoj Njemici"

Piše desk  /  30.10.2023., 15:34h

Izraelski predsjednik Isaac Herzog je u intervjuu za Bild potvrdio informaciju kako je 23-godišnjoj Njemici Shani Louk odrubljena glava. Njemicu su pripadnici Hamasa oteli 7. listopada tijekom napada na glazbeni festival u kibucu u Reimu. Herzog je istaknuo kako je pronađena "njezina lubanja".

Dodao je kako su "barbarske i sadističke zvijeri" Hamasa "odsjekle glavu" djevojci čije je tijelo tek sada identificirano. Još uvijek nisu identificirana tijela 40 žrtava koje su ubili hamasovci. Problemi pri identifikaciji su posljedica činjenice da su tijela bila unakažena, spaljena ili osakaćena.

Za Herzoga, Hamasov upad na izraelski teritorij rezultirao je "klaonicom" s "najstrašnijim tragedijama koje se mogu zamisliti". Inače, Hamas je ubrzo nakon svog napada objavio snimke koje prikazuju Louk, polugolu i teško ranjenu, kako leži u jednom od njihovih vozila. 

Njemački ministar obrane Boris Pistorius poručio je u razgovoru za televizijsku kuću ZDF da Njemačke i njezine oružane snage moraju biti "spremne za rat". Smatra da postoji opasnost od sukoba u Europi i dodao kako se "moramo naviknuti na ideju da bi u Europi mogla postojati opasnost od rata".

"To znači da se moramo pripremiti za rat, moramo se moći braniti: Bundeswehr i njemačko društvo moraju biti spremni", objasnio je. Tom prilikom je odbacio optužbe da modernizacija njemačkih oružanih snaga teče presporo. Kazao je da proizvodnja i isporuke oružja i materijala zahtijevaju vrijeme.

Dnevnik.ba

19. svibanj 2024 17:33