StoryEditor
mostar

Herceg: Matica hrvatska će u Vladi HNŽ-a uvijek će imati prijatelja i potporu

Piše desk  /  15.03.2022., 20:28h
Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg danas je u svojemu uredu održao sastanak s Izaslanstvom Matice hrvatske Mostar, predsjednicom dr. sc. Ljerkom Ostojić i članom Predsjedništva pjesnikom Mirom Petrovićem. Povod susretu aktualne su pripreme za održavanje tradicionalne kulturne manifestacije ‘‘Mostarsko proljeće 2022. – Dani Matice hrvatske Mostar‘‘ koju MH Mostar organizira 24. godinu zaredom.

''Institucije koje promoviraju i unaprjeđuju našu kulturu, a poglavito koje to čine na razini kakvu je postavila i uspješno održava naša Matica hrvatska Mostar, u meni osobno i u Vladi HNŽ-a uvijek će imati prijatelja i potporu'', kazao je predsjednik Herceg istaknuvši kako će i ove godine županijska vlada biti jednim od glavnih pokrovitelja programa te iznimno značajne manifestacije koja osjetno oplemenjuje kulturni život Grada na Neretvi.

Zahvalivši predsjedniku Hercegu na potpori koju Vlada HNŽ-a kontinuirano pruža Matici hrvatskoj Mostar, čelnici ove najstarije hrvatske kulturne organizacije predstavili su planirani program ovogodišnjega ''Mostarskog proljeća'' koje se, nakon dvogodišnjega pandemijskog održavanja u jesenskomu i zimskomu razdoblju, sada vraća tamo gdje mu je mjesto, u proljetno kalendarsko vrijeme. Inače, ovogodišnji Dani Matice hrvatske Mostar bit će otvoreni koncem mjeseca travnja, vrijednim postavom umjetnina iz fundusa Umjetničke galerije BiH, a uslijedit će dvadesetak odabranih zbivanja s polja dramske, književne, likovne i glazbene umjetnosti.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 00:03