StoryEditor
hnž

Herceg dao potporu proslavi 135. rođendana Hrvatske glazbe Mostar

Piše fena  /  20.07.2023., 15:42h

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg primio je danas glavnoga tajnika i predsjednika Skupštine Hrvatske glazbe Mostar Darka Šunjića i Damira Zadru.

Zahvalivši mu na dugogodišnjoj potpori radu Glazbe, Šunjić i Zadro predstavili su Hercegu projekt pripreme obilježavanja 135. obljetnice postojanja Hrvatske glazbe Mostar koja će biti proslavljena u svibnju sljedeće godine, navodi se u priopćenju Vlade HNŽ-a.

"Riječ je o jednoj od najstarijih aktivnih glazbi u cjelokupnoj BiH, ujedno o jednomu od najstarijih društava u Mostaru uopće. Prateći povijesni razvoj, sve nedaće i iskušenja kroz koja smo prošli, zapravo dobrim dijelom pratite ukupnu mostarsku povijest od kraja 19. stoljeća do danas, na što smo izrazito ponosni. Tim povodom odlučili smo izdati veliku monografiju koja će zaokružiti naše dosadašnje djelovanje, prikazati jedan značajan dio mostarske prošlosti, i biti zavrijeđeni spomen na sve naše prijatelje koji su bili dijelom Hrvatske glazbe Mostar", kazali su Šunjić i Zadro.

Herceg je najavio financijsku potporu proslavi ove velike obljetnice i izdavanju prigodne knjige, kazavši kako i osobno rado prati rad mostarskih glazbara.

"Njihove prvosvibanjske budnice jedno su od nezaobilaznih obilježja našeg grada, a posebno mi se sviđa iskorak koji su napravili sa sjajnim ljetnim koncertima kojima tradicionalno daruju svoje sugrađane. Prepoznajući njihovu vrijednost i predanost, ali i poštujući njihovo trajanje, rado sam se odazvao pozivu pružiti potporu planovima Hrvatske glazbe Mostar za respektabilnu 135. obljetnicu", poručio je ovom prigodom Herceg.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 21:23