StoryEditor

HDZ o vijetnamskim botovima: "‘Državniku‘ Tomaševiću je to krucijalni problem u gradu, ne Jakuševec!"

Piše desk  /  20.03.2024., 11:51h

‘‘U ovoj smo kampanji očekivali razne podvale, pa čak i ovakve amaterske napade, ali nastavit ćemo je voditi uvijek korak ispred svih‘‘, poručili su iz HDZ-a

Posljednjih dana povela se rasprava o korištenju botova iz jugoistočne Azije na društvenim mrežama HDZ-a. Prvo je o tome na mrežama pisao zagrebački gradonačelnik Tomašević, a iz SDP-a su se narugali Andreju Plenkoviću i podijelili fotomontažu njega u tradicionalnoj vijetnamskoj odjeći zbog niza lajkova na stranicama HDZ-a koji dolaze od profila s vijetnamskim imenima.

Jutros se SDP-ovac Gordan Maras požalio pratiteljima kako su ga oko 3 ujutro u komentarima napali razni botovi, opet sve profili s vijetnamskim imenima.

Sada su se oko cijele priče oglasili i HDZ-ovci, kojima je već ranije i Gong prigovarao da se koriste lažnim profilima i botovima.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti u nastavku.

- “Državnik” Tomašević i junior partneri iz #SDP, umjesto Jakuševcem, bave se vijetnamskim botovima, “krucijalnim” problemom za Grad Zagreb! Proteklih dana u medijima čitamo da HDZ sam sebi „kupuje“ reakcije na društvenim mrežama. No njih nije kreirao #HDZ, nego se radi o očitoj sabotaži - naši su profili meta podvale. SDP i #NeMožemo, koji su nas prvi - po običaju - počeli lažno optuživati, sada su i sami meta lažnih, većinom vijetnamskih i azijskih profila, koji im lajkaju i reagiraju na objave. I za to, bez ikakvog dokaza i argumenta, optužuju opet HDZ. Isto kao što im je HDZ kriv za kaos i probleme u Gradu Zagrebu, a koje bi sami trebali rješavati. Isto kao što će im HDZ biti kriv i zato što im se tzv. lijeva koalicija raspada iz dana u dan prije nego što se i formalno sastala, što dovoljno govori o razini njihove (ne)ozbiljnosti. HDZ je već 8 godina po svim istraživanjima vodeća stranka u i ne trebaju nam nikakvi lažni angažmani i lajkovi na društvenim mrežama. Još je veća ironija što su reakcije navodnih azijskih računa većinom negativnog karaktera, pa se postavlja logično pitanje zašto bismo ih uopće angažirali?! U ovoj smo kampanji očekivali razne podvale, pa čak i ovakve amaterske napade, ali nastavit ćemo je voditi uvijek korak ispred svih - usmjerenu na građane i rezultate #VladaRH, koja za razliku od katastrofalnog SDP-ovog mandata, bilježi postignuća i spremna je #ZaSveIzazove! - napisali su u objavi na Facebook profilu HDZ-a.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 12:42