StoryEditor

Hajdukovci i dinamovci izašli su u majicama: "Svi za Milu"

Piše D  /  03.04.2019., 08:04h

Svi za Milu, glasila je poruka nogometaša Dinama i Hajduka. Malena djevojčica koja je trenutno na liječenju u Philadelphiji u samo nekoliko je dana ujedinila cijelu državu.

Dobri ljudi sa svih strana Hrvatske ujedinili su se u jednom naumu- pomoći Mili Rončević (2) za čije je liječenje bilo potrebno skupiti 18 milijuna kuna, a s vremenom je ta svota i narasla.

No, nije to obeshrabrilo Hrvate koji su uplatili i previše. Uplate i donacije u humanitarnoj akciji za Milu višestruko su premašile očekivanja i iznos potreban za troškove liječenja. Prikupljeno je, naime, više od 37 milijuna kuna.

Sve je počelo tiho, ali ubrzo su za malu Milu znali svi. Jedan od prvih koji je pozvao kolege da uplate za Milu bio je osebujni igrač Dinama, Iyayi Belive Atiemwen. 

Nakon toga krenula je lavina. Modrić, Rakitić, Perišić, Rebić, ma nema tko nije pomogao djevojčici. Njezini roditelji zahvalili su se donatorima i sad je započela nova akcija pod imenom ‘Mila za sve‘.

Traži se način kako višak novca preusmjeriti drugoj djeci kojoj je to potrebno. Što će biti s tim tek ćemo vidjeti, a Mili samo možemo zaželjeti sreću, prenosi 24sata.hr.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 20:24