StoryEditor

GUŽVA NA BOŠNJAČKOJ SCENI: SDA napao SDP, pale optužbe za kriminal

Piše D  /  27.01.2018., 06:01h

- Ovaj pokušaj napada SDP-a proizvod je očigledne nervoze i straha koji vlada u toj stranci nakon što je Vlada FBiH pozvala nadležna tužiteljstva i agencije za provođenje zakona da utvrde sve činjenice i poduzmu mjere odgovornosti zbog kriminalne privatizacije Krivaje iz Zavidovića koja je izvršena u režiji Nermina Nikšića i Vlade na čijem čelu se tada nalazio. Pozivamo SDP da javnosti objasni kako su uništili 1200 radnih mjesta i koliku su štetu nanijeli Federaciji kriminalnom prodajom Krivaje u ruke nekoliko privatnih firmi! Tek tada ćemo ih smatrati strankom s kojom treba voditi dijalog - navodi se u priopćenju SDA.

Kažu da se o SDP-u i njihovom sudjelovanju  u vlasti u prošlom i ranijim mandatima, kao i o njihovom oporbenom djelovanju u ovom mandatu, ima puno toga reći.

- Na prvom mjestu o obespravljivanju Bošnjaka u entitetu RS kroz Sarajevski sporazum kojeg su prihvatili 2002.godine, ili o sporazumima sa Dodikom i Čovićem iz 2013.godine, a samo da bi ostali na vlasti. Ili o nepotpisivanju Apelacije o 9. siječnju, o planiranoj kandidaturi koja treba zavarati Bošnjake u RS i olakšati izbor Dodika u Predsjedništvo BiH, o njihovom destruktivnom djelovanju u ovom mandatu koje je usmjereno protiv umirovljenika, boraca i protiv stabilnosti Federacije. Dakle, prvo SDP treba objasniti što su uradili s Krivajom, tek će onda steći pravo da bilo kome dijeli lekcije - priopćeno je iz SDA.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 20:38