19.02.2022., Zagreb - Povodom medijskih napisa o navodnom uhicenju ministra Horvata, istrage nad vise ministara, jednim drzavnim tajnikom i ravnateljicom uprave, te jednim bivsim ministrom, predsjednik SDP-a Pedja Grbin dao je izjavu za medije. Photo: Slavko Midzor/PIXSELLSLAVKO MIDZOR/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
predsjednik sdp-a

Grbin: "Danas je nakon više od 20 godine uhićen član Vlade; imamo bahatost premijera, diktatorske manire čovjeka..."

Piše desk  /  19.02.2022., 14:44h
Predsjednik SDP-a Peđa Grbin održao je konferenciju za medije zbog uhićenja ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine - Darka Horvata.

U subotu ujutro uhićen je ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat povodom čega je  predsjednik SDP-a Peđa Grbin održao konferenciju za medije, prenosi Direktno.

"Danas je nakon više od 20 godine uhićen član Vlade. Ali ne bilo koji ministar. Ministar koji nije napravio ništa da pomogne ljudima Zagreba i Banije. Ako je ikada bio trenutak da se postupa frontno i da se ta situacija riješi - onda je to danas. Kako je moguće da je ministar koji je u policiji poduzme bilo što kako bi se njegov posao mogao raditi bez problema. Umjesto toga imamo bahatost premijera, diktotarske manire čovjeka..."

"Imamo pokušaj uplitanja DORH-a i pravosuđa u cijelu tu priču. E, to je skretanje fokusa, a mi to nećemo dopustiti. Već sljedeći tjedan će se sazvati Odbor za pravosuđe", nastavio je Grbin.

Kazao je kako se kriminalna organizacija vratila svojim starim navikama.

"Član Vlade je u mandatu uhićen za ono što je radio kao ministar, a Plenkoviću smeta samo to što mu je netko ušao u dobar tjedan i upropastio subotu ujutro. To je ulazak u diktaturu, a Hrvatska to ne smije biti", dodao je predsjednik SDP-a.

Naveo je kako Horvat još uvijek nije razriješen dužnosti te da Hrvatska sada gubi daleko više od ugleda.

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 20:04