StoryEditor

Gradski rivali iz Manchestera slavili minimalne pobjede, City preskočio Liverpool

Piše D  /  02.03.2019., 06:03h

Dominantno je krenuo Manchester United u taj susret, ali su gosti bili ti koji su zabili pogodak i poveli. U 26. minuti desni bek Valery dobio je loptu na 30-ak metara od gola, napravio je nekoliko koraka i namjestio se na udarac. Sjajno je raspalio i pogodio neobranjivo u rašlje Davida De Gee.

Uspjeli su Sveci sačuvati prednost do poluvremena, ali su pali u nastavku. Samo osam minuta igre u nastavku trebalo je Unitedu da se vrati u utakmicu.

Solskjaerov džoker s klupe spasio utakmicu

Solskjaerov džoker s klupe Andreas Pereira postigao je fantastičan pogodak u 53. minuti na asistenciju Dioga Dalota, da bi samo šest minuta kasnije bio asistent za preokret i vodstvo Uniteda.

Brazilac je lijepo podvalio loptu, a Romelu Lukaku zabio za 2:1.

Činilo se da United ima sve pod kontrolom, ali Southampton je ponovno uspio začiniti utakmicu na Old Traffordu. U 75. minuti James Ward-Prowse sjajno je izveo slobodnjak s oko 20 metara i svladao nemoćnog Španjolca na vratima Uniteda.

A onda je došla 89. minuta i United je ponovno poveo. Drugi pogodak na utakmici i četvrti u posljednja dva susreta postigao je Romelu Lukaku.

U četvrtoj minuti nadoknade Paul Pogba imao je idealnu šansu zapečatiti susret. Crveni vragovi su dobili penal, Francuz je preuzeo odgovornost, ali je Angus Gunn uspio sačuvati svoju mrežu.

Manchester City opet na vrhu

Nogometaši Manchester Cityja novim minimalcem nastavili su borbu za titulu u Premiershipu. Ovoga puta bili su bolji od Bournemoutha u gostima s 0:1.

Domaćin se uglavnom koncentrirao na obranu. Bio je to pravi antinogomet koji im je omogućio da se dobro nose s napadima Građana. Bournemouth u cijeloj utakmici nije imao udarca, a City je u prvom poluvremenu imao tek jednu poštenu prigodu. Kevin De Bruyne je u 19. minuti iz dobre šanse tukao malo pokraj desne stative.

Veliki peh za City dogodio se krajem prvog dijela, upravo je De Bruyne morao napustiti igru zbog ozljede. Zamijenio ga je Riyad Mahrez koji se kasnije ispostavio kao heroj Guardioline momčadi.

Otišlo se na odmor bez golova, da bi nakon 10 minuta igre u nastavku City poveo. Strijelac je bio upravo Mahrez, i to nakon lijepe akcije i dodavanja Davida Silve.

City je nastavio prijetiti, željeli su potvrditi pobjedu, ali Boruc je bio sjajan na vratima Bournemoutha i zaustavljao je dobre prigode. Posebice Sterlingove dvije, u 65. i 77. minuti utakmice.

Guardiola i društvo tako s prvog mjesta čekaju ishod derbija Liverpoola i Evertona koji se igra u nedjelju.

Palace nastavio golgetersku formu, Wolvesi u dvije minute srušili Cardiff

Crystal Palace nastavio je sjajnu golgetersku formu. Ovoga su puta, uz fantastičnu partiju, kući odnijeli i bodove. Danas je pred svojim navijačima izgubio Burnley s 3:1, a Palace je dohvatio devetu uzastopnu utakmicu u Premiershipu s barem jednim postignutim zgoditkom. Autogolom Bardsleyja su gosti poveli, a Michy Batshuayi i Wilfried Zaha dovršili su posao u nastavku.

Utješni pogodak za domaćina postigao je Ashley Barnes u posljednjoj minuti utakmice.

Wolverhampton Wanderersi u samo dvije minute pobijedili su Cardiff. Diego Jota i Raul Jimenez postigli su po pogodak i upisali asistenciju jedan drugome u 16. i 18. minuti utakmice.

Brighton je dugo lomio otpor fenjeraša Huddersfielda i uspio je do pogotka doći tek u 78. minuti, a strijelac je bio Florin Andone.

Rezultati by SofaScore

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 13:28