StoryEditor
mostar

Gradonačelnik Kordić: Populizam lažnih "zaštitnika ugroženih" u funkciji političke kampanje

Piše desk  /  22.02.2024., 14:43h

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić izjavio je u četvrtak da nijedna dozvola za izgradnju postrojenja za obnovljive izvore neće biti izdana bez suglasnosti lokalne zajednice.

Mostarski gradonačelnik demantirao je time pojedine izjave vezane za donošenje izmjena Prostornog plana, a u prilogu tome objavio je i materijale iz zapisnika s javne rasprave održane prije donošenja izmjena Prostornog plana, kao i citat obraćanja jednog od organizatora potpisivanja peticije.

"Kao gradonačelnik najčešće ne reagiram na medijske nastupe pojedinaca, koji su nažalost zlonamjerni, svjestan kako se u demokratskim društvima mora poštovati svačije pravo da govori sto god želi.

Međutim, kada neki pojedinci zloupotrebljavaju javni govor, a često i medijski prostor, kako bi obmanjivali javnost i navodili naše žitelje na osjećaj ugroženosti, onda je moja dužnost reagirati", poručio je Kordić na svom Facebook profilu.

Pritom je dodao da je laži koje plasiraju lako prokazati kada se radi transparentno i u najboljoj vjeri, kako on osobno i radi u ovom mandatu.

"Ostavljam svima vama na prosudbu s kojim političkim interesima i u čijoj funkciji pojedinci koristeći najprizemniji politički, a i medijski populizam obmanjuju javnost i stvaraju negativnu atmosferu u društvu", napominje Kordić.

Također naglašava kako nije točno da se kao gradonačelnik tajno sastajem s bilo kim, već da je istina da je dobar dio predstavnika lokalnih zajednica dolazio na sastanke i razgovarao o navedenim temama, a svima njima je poznat i njegov osoban stav, "nijedna dozvola za bilo kakvu gradnju postrojenja za obnovljive izvore energije neće biti izdana bez suglasnosti (pisane) lokalne zajednice".

"O ostalim lažima vezanim za navodna povećanja mjesta za izgradnju obnovljivih izvora bit će prilike izvijestiti javnost", navodi se u objavi na Facebook profilu gradonačelnika Mostara.

Podsjećamo, u Mostaru je u srijedu počelo potpisivanje peticije u organizaciji neformalne grupe građana "Zaustavimo nezakonite izmjene Prostornog plana u Mostaru" kojom od nadležnih vlasti grada i županije traže aktivno sudjelovanje u svim fazama izrade prostornoplanskih dokumenata i javne rasprave u svim mjesnim zajednicama.

Predstavnik mještana naselja Miljkovići i Kozice Mario Ćosić tada je izjavio da je mještane okupio "nezakonit Prostorni plan Mostara" te da se nisu poštivale norme i zakoni kada su se usvajali prostorni planovi bez aktivnog učešća građana.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 17:08