StoryEditor
HBŽ

Grad Livno stipendira 100 studenata

Piše fena  /  12.04.2022., 16:19h
Povjerenstvo za dodjelu stipendija Grada Livna raspisalo je natječaj za dodjelu stipendija studentima u akademskoj 2021./2022. godini.

Za ovu akademsku godinu Grad će stipendirati ukupno stotinu redovitih studenata s prebivalištem na području Grada Livna.

Od spomenutog broja uspješnim i darovitim studentima bit će dodijeljeno 40 stipendija, a pravo na dodjelu stipendija ostvaruju redovni studenti prve, druge, treće, četvrte i pete godine studija koji studiraju izvan Grada Livna, s prebivalištem najmanje dvije godine, na području Livna prije podnošenja prijave na ovaj natječaj.

Pravo na ovu stipendiju imaju studenti prve godine studija koji su tijekom cjelokupnog srednjoškolskog obrazovanja ostvarili prosjek ocjena najmanje 4,70 dok za studente druge, treće, četvrte i pete godine studija vrijedi prosjek ocjena najmanje 4,0 (8,0).

Studentima obitelji slabijeg imovnog stanja, kao i djeci branitelja bit će dodijeljeno po trideset stipendija.

Mjesečni iznos stipendije je stotinu konvertibilnih maraka za ukupno deset mjeseci akademske godine što u konačnici iznosi tisuću maraka za svakog stipendiranog studenta.

Natječaj za dodjelu stipendija raspisalo je Povjerenstvo za dodjelu stipendija Grada Livna, a dodjela stipendija vršit će se sukladno Pravilniku o načinu i uvjetima stipendiranja uspješnih i darovitih studenata, studenata iz obitelji slabijeg imovnog stanja i studenata-djece branitelja. 

Dnevnik.ba

05. svibanj 2024 04:22