StoryEditor

Grabar-Kitarović: Mamić je organizirao razne večere za mene

Piše D  /  11.11.2017., 08:11h

"Ponovit ću vam ono što sam rekla više puta. Nikada nisam krila da sam se sa Zdravkom Mamićem našla više puta. U razdoblju prije nego što mi je rečeno da je gospodin Mamić pod mjerama. I ti su susreti bili u raznim oblicima, nekad su to bile večere, nekad su to bili susreti na marginama nekih utakmica, međutim njih je bilo prilično malo. Ali i dalje ponavljam što sam rekla više puta, 29. 4. 2015. godine svoj sam rođendan proslavila zajedno sa svojom obitelji u Bruxellesu", rekla je Kolinda, prenosi Dnevnik.hr.

Na pitanje je li joj Mamić organizirao rođendan, kratko je kazala. 

"Gospodin Zdravko Mamić je organizirao razne večere za mene. Uopće ne razumijem u čemu je poanta ovoga i zašto uopće razgovaramo više o ovome. Tu apsolutno nema nikakvog sukoba interesa".

Demantirala je da je smjena Lozančića s čelnog mjesta u SOA-e vezana za ovaj slučaj. 

"Odlazak bivšeg šefa službe, gospodina Lozančića, nema nikakve veze ni s kakvim večerama ni kontaktima s gospodinom Mamićem. Da, on je mogao i morao mene ranije upozoriti da je gospodin Mamić pod mjerama, međutim razlozi njegove smjene su drugačije prirode. O njima ću moći govoriti tek za koju godinu kad se budu deklasificirali neki dokumenti, a u međuvremenu s gospodinom Mamićem nisam u kontaktu, rekla bih pa već više od dvije godine. Dakle, sukob interesa ne može postojati zato što gospodin Mamić ni na koji način ne utječe na obnašanje moje javne dužnosti", rekla je Kolinda.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 17:57