StoryEditor
ženeva

Generalni direktor Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO) primio izaslanstvo Bosne i Hercegovine

Piše desk  /  08.10.2021., 11:10h
U sklopu održavanja redovite 62. Generalne skupštine Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO), generalni direktor WIPO Daren Tang primio je ravnatelja Instituta za intelektualno vlasništvo BiH Josipa Merdžu i voditeljicu stalne misije BiH pri UN u Ženevi, veleposlanicu Nerminu Kapetanović.

Ravnatelj Merdžo se zahvalio Tangu na dosadašnjoj suradnji i pomoći koju je WIPO pružio Bosni i Hercegovini naročito kroz pomoć u izradi Strategije intelektualnog vlasništva za BiH koju je pripremio ekspertni tim WIPO-a. Definirane su i naredne aktivnosti koje će se zajednički realizirati u suradnji WIPO i Instituta za intelektualno vlasništvo BiH koje se odnose na pomoć malim i srednjim poduzećima u reguliranju pitanja vezanih uz intelektualno vlasništvo, kao i analizu doprinosa kreativnih industrija bosanskohercegovačkom gospodarstvu.

Ovom prigodom Merdžo je uručio generalnom direktoru Tangu dvije butelje hercegovačkih vina, žilavke i blatine, uz poziv da posjeti Bosnu i Hercegovinu.

Na sastanku su sudjelovali i zamjenik generalnog direktora WIPO- a Hasan Kleib, zamjenica direktora Instituta za intelektualno vlasništvo BiH Ljubica Kozić, te ministar-savjetnik pri stalnoj misiji BiH pri UN u Ženevi Nijaz Čardaklija

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 17:37