StoryEditor
pandora dokumenti

Formiran predmet povodom tvrdnji o Đukanovićevoj tajnoj imovini

Piše desk  /  04.10.2021., 21:32h
Specijalno državno tužiteljstvo u Crnoj Gori formiralo je predmet povodom tvrdnji Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) da su predsjednik države Milo Đukanović i njegov sin Blažo 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom, skrivajući se iza komplicirane mreže povezanih kompanija iz više zemalja.

“Povodom priopćenja MANS-a koji je sudjelovao u globalnoj istrazi `Pandora papiri`, ističemo da je Specijalno državno tužiteljstvo odmah po saznanju za taj događaj formiralo predmet i poduzeće sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti radi utvrđivanja činjenica i okolnosti u vezi s tim i o rezultatima poduzetih radnji blagovremeno obavijestiti javnost”, priopćeno je iz tog tužiteljstva, prenosi Srna.

Iz MANS-a je jučer priopćeno da su Milo i Blažo Đukanović 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom skrivajući se iza komplicirane mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švicarske, Britanskih djevičanskih otoka, Paname i Gibraltara.

Iz te nevladine organizacije su dodali da je sin predsjednika Crne Gore, između ostalog, iskoristio tu strukturu da formira i dvije skrivene kompanije sa kćerkama tvrtkama u Londonu i Crnoj Gori.

Iz Ureda predsjednika Crne Gore sinoć je priopćeno da je “najnovija predstava za javnost NVO MANS pod nazivom `Pandora papiri` samo još jedan u nizu pokušaja diskreditacije predsjednika Crne Gore i članova njegove obitelji, na čemu MANS uzaludno radi godinama”.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 04:13