StoryEditor
15 mjeseci kasnije

Evo što danas misli autorica kultne izjave "Tog dana Mevla je rodila Mirsada i sunce je usijalo u Banovićima"

Piše desk  /  02.02.2022., 09:24h
Elzina Pirić, predsjednica PDA, za N1 je govorila o aktualnoj političkoj situaciji u BiH, Mirsadu Kukiću koji se povukao s čela ove stranke i budućim planovima.

Na pitanje što danas misli o izjavi o Kukiću: “Tog dana je Mevla rodila Mirsada Kukića i nikada više”?, kazala je:

“Isto kao i tada. Kada novinari žele nešto nedobronamjerno spinovati, oni to vrlo lako naprave. Ja sam tu izjavu kazala još na najmanje šest predizbornih skupova prije toga i nitko to nije objavio. Dan pred izbore i izbornu šutnju je bila prijeka potreba da se to učini. Prije gospodina Kukića u rudarskom gradu Banovićima nijedan jedini Bošnjak nije radio ni na jednoj odgovornoj poziciji.

U Banovićima je nastavni kadar bio prvenstveno iz Crne Gore, prvi koji je diplomirao u Beogradu i vratio nama nadu iz Banovića da mi možemo biti na nekim pozicijama je doktor Kukić. Nešto što je izvučeno iz konteksta nije dobronamjerno nažalost”.

U razgovoru za N1 kazala je da je za nju bila neugodno iznenađenje vijest o Mirsadu Kukiću i američkim sankcijama.

“Za mene je to bilo neugodno iznenađenje, kao netko tko je sudionik u procesima u BiH proteklih 10-15 godina. Mislim da gospodin Kukić nije trebao se naći na ovoj listi, nekako je ružno da čovjeka koji je cijeli život dao za BiH stavite u grupu s ljudima koji se smatraju razgraditeljima BiH.

Što je tu je, SAD i State Department su najveći prijatelji BiH i mi moramo nekada shvatiti i njihove reakcije, ali mogu vam reći da mi pripremamo pismo prema Američko veleposlanstvu sa željom da nas prime jer smatramo da je prevelik utjecaj određenih ljudi”.

Pozivamo vas da se prisjetite legendarnog govora.

Dnevnik.ba

13. svibanj 2024 17:58