StoryEditor
član predsjedništva bih

Europska komisija predložila kandidatski status za BiH, a Komšić opet plakao o Schmidtu

Piše desk  /  12.10.2022., 16:23h

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić komentirao je preporuku Europske komisije o dodjeli kandidatskog statusa BiH, istaknuvši kako je put u EU ugrožen odlukama visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta.

"Vijesti o dodjeli kandidatskog statusa možemo primiti samo informativno. S obzirom na novonastale okolnosti u kojima visoki predstavnik u BiH prilikom donošenja odluka potpuno ignorira presude Europskog suda za ljudska prava, Mišljenje Europske komisije i ugrožava europski put BiH, izražavamo zabrinutost i opravdani pesimizam u pogledu učinaka dodjele kandidatskog statusa u odnosu na ukupnu perspektivu članstva", istaknuo je Komšić prenosi Klix

Smatra da je ipak pozitivno što je Europska unija prepoznala napore Bosne i Hercegovine kada je riječ o usklađivanju vanjske politike BiH sa stajalištima Europske unije, koji su postignuti unatoč brojnim opstrukcijama.

Europska komisija predložila je u srijedu državama članicama Europske unije da Bosni i Hercegovini dodijele status kandidata, a u predstavljenom izvješću istaknuto je da je 81 posto naših vanjskopolitičkih istupa usklađeno s europskim.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 20:02