StoryEditor
europski put

Eichhorst u posjetu BiH, od vlasti će tražiti napredak u reformama

Piše fena  /  06.02.2024., 18:19h

Generalna direktorica za Europu pri Službi Europske unije za vanjske poslove (EEAS) Angelina Eichhorst posjetit će Bosnu i Hercegovinu od 6. do 7. veljače - najavljeno je iz Delegacije EU u BiH.

U ime zamjenika generalnog sekretara za politička pitanja Enrique Mora, Eichhorst će dopredsjedati desetim sastankom šest političkih direktora zemalja Zapadnog Balkana i EU, čiji će domaćin biti Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine 6-7. veljače u Sarajevu.

Ovaj forum okuplja visoke dužnosnike ministarstava vanjskih poslova zemalja Zapadnog Balkana i Europske službe za vanjske poslove radi razgovora o aktualnim pitanjima vanjske politike i načinima za njihovo zajedničko rješavanje.

Eichhorst će se sastati i s Predsjedništvom Bosne i Hercegovine, ministrom vanjskih poslova Konakovićem i komandantom EUFOR-a general-majorom László Sticzom.

-Nakon odluke Europskog vijeća iz prosinca 2023. godine da će započeti pristupne pregovore s Bosnom i Hercegovinom kada se postigne potrebni stupanj usklađenosti sa zahtjevima za članstvo, Eichhorst će iskoristiti sastanke da od predstavnika izvršnih i zakonodavnih organa vlasti u BiH zatraži napredak u reformama, s obzirom da Komisija podnosi svoj izvještaj o napretku Europskom vijeću najkasnije u ožujku 2024. godine - navodi se u priopćenju Delegacije EU u BiH.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 01:34