StoryEditor

Dvije osobe uhićene u Sarajevu, pretresi zbog ometanja istrage u slučaju Memić

Piše D  /  01.02.2021., 09:02h

Kako saznaje Klix.ba, do sada su uhićene dvije osobe kojima se na teret stavljaju kaznena djela organiziranog kriminala u vezi sa zlouporabom položaja.

Po nalogu tužitelja Tužiteljstva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na dvije lokacije na području Županije Sarajevo vrše pretrese s ciljem prikupljanja dokaza.

"Aktivnosti se vrše u okviru predmeta na kojem Tužiteljstvo BiH radi duži period, a odnosi se na kaznena djela organiziranog kriminala u vezi s ometanjem istrage i prikrivanja dokaza o stradanju Dženana Memića u mjesecu veljači 2016. godine", priopćeno je iz državnog tužiteljstva.

Jedna od osoba čiji se prostori pretresaju je službena osoba u institucijama Županije Sarajevo.

Iz Tužiteljstva BiH su naveli da u interesu istrage trenutno ne mogu javnosti dati više detalja ni informacija.

U lipnju prošle godine održan je sastanak glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH Gordane Tadić, tužiteljskog tima koji radi na slučaju Dženan Memić te Muriza Memića i njegovog odvjetnika Ifeta Ferageta, nakon čega je oštećena strana poručila da su zadovoljni razgovorom te da postoji nekoliko novih detalja koje zbog istrage ne mogu otkrivati.

Tada je odvjetnik Feraget kazao da ima ozbiljnih negativnih utjecaja na ovu istragu te da je proširena.

Obrana je više puta javno kazala da je Dženan ubijen na Ilidži 8. veljače 2016. godine, a da su brojni dokazi i snimke s kamera misteriozno nestali iz Tužiteljstva ŽS u cilju zataškavanja ubojstva.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 21:40