StoryEditor

"Držimo se svog kršćanskog naslijeđa ili Europe neće biti"

Piše D  /  06.02.2018., 12:02h

Predsjednik kluba zastupnika Europske pučke stranke (EPP) u Europskom parlamentu Manfred Weber govorio je danas u Strasbourgu na sjednici Europske komisije.

"Moramo zaštititi svoj europski način života, štiteći svoje kršćanske vrijednosti. U Europi mora postojati način da se držimo svog kršćanskog naslijeđa ili je neće biti", rekao je predsjednik Europskih pučana, Manfred Weber.

"Jedna država članica napušta Europsku uniju, ali mnogi joj se i dalje žele pridružiti. Proširenje se mora nastaviti. Osobito na jugoistočnu Europu gdje posebno mjesto ima Bosna i Hercegovina sa svojim posebno teškim putem i specifičnostima", kazao je premijer Hrvatske Andrej Plenković.

Europska Komisija (EK) će pozitivno popratiti i finansijski podržati projekt Pelješkog mosta, izjavio je danas u Strasbourgu predsjednik Europske komisije EK Jean-Claude Juncker.

"Podržat ćemo taj projekt kao što podržavamo sve ono na čemu se radi u Dalmaciji. To su važni hrvatski i europski projekti. Revizija sljedećeg financijskog okvira ne može imati za cilj da se smanje sredstva koja se izdvajaju za taj važni hrvatski i druge europske projekte. Mi ćemo to učiniti. Ovaj projekt u Hrvatskoj jednako je važan kao i projekti u Zapadnoj Europi. Ne smijemo zanemariti razvoj novih država članica", poručio je Juncker u obraćanju Europskom parlamentu.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 01:31