StoryEditor

Državni tajnik u Ministarstvu demografije podnio ostavku na press konferenciji

Piše D  /  20.02.2018., 06:02h

Državni tajnik za demografiju u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Marin Strmota u utorak je na konferenciji za novinare nakon sjednice Vijeća za demografsku revitalizaciju Hrvatske podnio ostavku nazvavši Vladine mjere demografske politike "folklorom i neozbiljnima", i to pred iznenađenom ministricom Nadom Murganić, koja je podnošenje ostavke prokomentirala kao "nestrpljenje mladog čovjeka", prenosi Hina.

Nakon što je ministrica Murganić predstavila zaključke sa 4. sjednice Vijeća, pred novinare je stao Strmota koji se složio s ocjenom novinara da su isti zaključci predstavljeni i prije tri mjeseca, nakon 3. sjednice Vijeća.

"Točno. Slažem se s vama, i ovo je jedan veliki folklor. Nakon godinu i četiri mjeseca u Vladi, kao demograf, mladi čovjek, smatram da ovo nije dovoljno ozbiljno. I današnjim danom podnosim ostavku na mjesto državnog tajnika jer država izumire. Ovo je najgore stanje u Hrvatskoj otkad postoji država i pričati ovako neozbiljno o ovome, ja kao mladi čovjek, kao čovjek Republike Hrvatske, građanin, otac dvoje djece, nezaposlene supruge i roditelja, ne vjerujem da će se išta riješiti ovakvim pristupom. Hvala vam lijepa", rekao je u dahu Strmota te izašao iz prostorije.

Ministrica Murganić na pitanje novinara odgovorila je kako nije znala da će Strmota podnijeti ostavku i ocijenila to kao "nestrpljenje mladog čovjeka".

Istaknula je da negativni pokazatelji nisu nastali u vrijeme sadašnje Vlade. "Međutim, zaista je pritisak u javnosti, želja je da se učini više, pred svima nama", priznala je.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 04:00