StoryEditor
pukla cijev

Drama u Zagrebu: Voda sukljala na ulice i izdizala asfalt, poplavili podrumi

Piše Desk  /  26.09.2021., 10:29h
Oko 7,40 sati zaustavljen je dotok vode, a na mjestu gdje je pukla cijev ispred kućnog broja 173 nastala je velika i duboka rupa.

Jutros nešto prije 6 sati stanovnike zagrebačke četvrti Trešnjevka Sjever probudila je poplava nastala zbog puknuća vodovodne cijevi u Selskoj ulici, stotinjak metara južnije od križanja sa Ozaljskom.

Brojni podrumi i sutereni su poplavljeni, a na terenu su vatrogasci i druge službe koje pomažu građanima ispumpavati vodu iz poplavljenih prostorija. Kako su kazali, imali su 10 intervencija ispumpavanja vode iz podruma, prenosi Večernji.hr.

Oko 7,40 sati zaustavljen je dotok vode, a na mjestu gdje je pukla cijev ispred kućnog broja 173 nastala je velika i duboka rupa, a okupljeni građani komentiraju prizor kao da je "pala bomba". 

Selska cesta je zatvorena od križanja sa Zagrebačkom avenijom,odnosno Kazališta Trešnja do križanja s Ozaljskom.  Najteže stanje je u Selskoj i okolnim ulicama - Grobničkoj, Hreljinskoj, Crikveničkoj i Veprinačkoj ulici, gdje se voda u bujicama slijeva.

Poplavljene su i prostorije Nogometnog kluba Trešnjevka, a voda je doprla i do sportske dvorane Trešnjevka, poznatije kao Kutija šibica.  Promet Selskom ulicom je obustavljen, a voda je izdigla asfalt i vjerojatno će biti potrebni veći zahvati.

Okupljeni građani pitaju se zašto voda i dalje izvire i zašto nije zatvoren dovod.

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 07:24